ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ

Εσωτερικά χρώματα και διακοσμήσεις

Τα χρώματα επιλέγονται ανάλογα με τον χώρο: για πιο επιβαρυμένες επιφάνειες συνιστούμε χρώματα που πλένονται. Εάν οι επιφάνειες των τοίχων βάφονται για πρώτη φορά, πριν από τη βαφή τις περνάμε με το κατάλληλο αστάρι. Για ανανέωση του χρώματος δεν απαιτείται αστάρι. Για μια όμορφη τελική εμφάνιση του χρώματος, σημαντικό είναι να προετοιμάσετε την επιφάνεια με  ένα κατάλληλο υλικό ισοπέδωσης. Οι αποχρώσεις μπορούν να ετοιμαστούν στους  δικούς μας σταθμούς αποχρώσεων JUMIX, ενώ είναι επίσης δυνατή η ετοιμασία της απόχρωσης με τα μέσα DIPI. Η επιλογή του χρώματος για τον χώρο είναι σημαντική, καθώς συχνά υποσυνείδητα επηρεάζει τη διάθεση των ανθρώπων, που ζουν σε αυτόν.

Οι άνθρωποι περνούν πολύ χρόνο σε εσωτερικούς χώρους, οπότε επιθυμούν να τους διακοσμήσουν σύμφωνα με τις επιθυμίες και τη διάθεσή τους. Τα χρώματα, που μας περιβάλλουν, συχνά υποσυνείδητα επηρεάζουν τη διάθεσή μας, καθώς φωτίζουν ή σκουραίνουν τον χώρο, τον καθιστούν  κρύο ή ζεστό, ζωντανό ή βαρετό.

Η επιλογή των χρωματικών αποχρώσεων εκφράζει την προσωπικότητα και το γούστο, αλλά είναι απαραίτητο κατά τον συνδυασμό χρωμάτων να ακολουθείτε τους βασικούς νόμους για να επιτύχετε μια πραγματικά αισθητική τελειότητα. Το χρώμα είναι το πιο ευέλικτο στοιχείο στον σχεδιασμό του σπιτιού μας, κάτι που το επιτρέπει η μεγάλη ποικιλία σε χιλιάδες αποχρώσεις. Ως εκ τούτου, μπορεί να είναι το τελευταίο στη σειρά διακόσμησης των χώρων, καθώς επιτρέπει την εύκολη σύνδεση και προσαρμογή όλων των στοιχείων του χώρου (χαλιά, κουρτίνες, έπιπλα κ.λπ.).

Η γνώση της ψυχολογίας της ανθρώπινης αντίληψης για τα χρώματα, η αμοιβαία συνοχή των χρωματικών αποχρώσεων και η αναγνώριση των αποχρώσεων της μόδας είναι σημαντικές στην τελική επιλογή των αποχρώσεων. Η προσωπική στάση κάθε ατόμου απέναντι στα χρώματα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως ο χαρακτήρας, η ηλικία, το φύλο, η διάθεση, η μόδα.  Κάθε άτομο έχει το δικό του φάσμα αγαπημένων χρωμάτων, που εκφράζουν την προσωπικότητά του και επηρεάζουν τη διάθεσή του. Η αντίληψη των χρωμάτων εξαρτάται λοιπόν από την προτίμησή μας για μεμονωμένα χρώματα, τον τύπο και την ένταση του φωτός, τον βιολογικό ρυθμό μας κ.λπ.

Program JUB Home Painter Vam olakšava izbor boja i tekstura za najtipičnije slučajeve.
Prilikom kupovine JUBIZOL fasadnog sistema, izrada obračunske simulacije za Vaš objekat je besplatna.
Kontakt: JUB d.o.o. Sarajevo, Vlakovo 1J, 71215 Blažuj; T: +387 33 69 22 45; E: jub@jub.ba