Προέλευση και ανάπτυξη της εταιρείας

Η αρχή

Η προέλευση της παραγωγής ορυκτών χρωμάτων στην σημερινή θέση της Εταιρείας χρονολογείται από το έτος 1875, όταν ο Viktor Gale, ιδιοκτήτης των ελαιοτριβείων, άρχισε να «αλέθει» διαφορετικά χρωματιστά ορυκτά των αποκαλούμενων γήινων χρωμάτων. Οι πιο συχνές πρώτες ύλες που χρησιμοποιήθηκαν για την παραγωγή χρωμάτων τοίχου εκείνη την εποχή ήταν η αιθάλη, η κόκκινη κιμωλία, ο άνθρακας, ο ασβέστης και ο μόλυβδος, ο σίδηρος ή άλλα οξείδια. Προκειμένου να εξασφαλιστεί η πρόσφυση αυτών των χρωμάτων στην επιφάνεια, προστέθηκαν λάδι, γράσο, κόλλα και άλλες ουσίες που σήμερα είναι γνωστά ως συνδετικά.

 

 

 

 

Περίοδος μέχρι το 1945

Με τα χρόνια, η JUB ανέπτυξε την παραγωγή της παρά τις πολλαπλές αλλαγές στη δομή της ιδιοκτησίας της Εταιρείας. Το όνομα JUB που διατηρείται μέχρι σήμερα χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1919. Κατά την περίοδο μεταξύ των δύο παγκόσμιων πολέμων, η JUB ήταν ήδη μια εδραιωμένη εταιρεία που πωλούσε τα προϊόντα της σε όλο το Βασίλειο της Γιουγκοσλαβίας. Κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, το εργοστάσιο δεν λειτούργησε για κάποιο χρονικό διάστημα, αλλά μετά τον πόλεμο, ολόκληρη η παραγωγή αποκαταστάθηκε και έφτασε στο προπολεμικό επίπεδο μέσα σε δέκα χρόνια.

 

 

  

 

Περίοδος μέχρι το 1990

Ακολούθησε μια προγραμματισμένη και σταθερή ανάπτυξη η οποία έφτασε στο αποκορύφωμά της το 1990 με τον όγκο παραγωγής ρεκόρ των 50.000 τόνων και με μερίδιο αγοράς 60% για τις βαφές διασποράς στη Σοσιαλιστική Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας.

 

 

 

 

 

Περίοδος μέχρι το 2010

Με την κατάρρευση της Γιουγκοσλαβίας και τη διακήρυξη της ανεξαρτησίας της Σλοβενίας, η JUB γνώρισε μία από τις πιο δύσκολες περιόδους της ιστορίας της. Χάσαμε περισσότερο από το ήμισυ της αγοράς μας και έπρεπε να αλλάξουμε κατεύθυνση σχεδόν μέσα σε μία νύχτα προς τις ανεπτυγμένες και ανταγωνιστικές ευρωπαϊκές αγορές. Επικεντρωθήκαμε στις αγορές της Κεντρικής Ευρώπης, αλλά σταδιακά επιστρέψαμε και στις παραδοσιακές αγορές μας. Έτσι, το 1996, φτάσαμε πάλι στον ίδιο όγκο πωλήσεων όπως πριν από την κατάρρευση.

Με το νόμο περί ιδιοκτησίας μετασχηματισμού εταιρειών το 1994, η JUB έγινε η πρώτη μετοχική εταιρεία στη Σλοβενία.
Το έτος 2004 αντιπροσωπεύει ένα ορόσημο όσον αφορά τον όγκο παραγωγής της JUB, καθώς κατασκευάσαμε και πωλήσαμε τον μαγικό αριθμό των 100.000 τόνων προϊόντων. Και την ίδια χρονιά ανοίξαμε και την πρώτη μας μονάδα παραγωγής στο εξωτερικό - στο Simanovci δίπλα στο Βελιγράδι της Σερβίας.

 

 

 

 

 

Η περίοδος μετά το 2010

Το επόμενο σημαντικό ορόσημο στην ιστορία μας ήταν το 2010, όταν δημιουργήσαμε το Κέντρο Τεχνολογικών Ερευνών της JUB και το 2012, όταν ανοίξαμε ένα εργοστάσιο για την παραγωγή μονωτικών πλακών πολυστερίνης που χρησιμοποιούνται και στο σύστημα JUBIZOL. Η πολυστερίνη διατίθεται στο εμπόριο με τη δική της εμπορική ονομασία EUROTHERM. Με αυτό το βήμα, ανοίξαμε ένα νέο κεφάλαιο στο συγκρότημα παραγωγής του Ομίλου JUB και κάναμε την προσφορά μας πιο ολοκληρωμένη και ενοποιημένη στον τομέα της μακροπρόθεσμης ενεργειακής απόδοσης.

 

 

 

 

 

Σήμερα, η JUB διακρίνεται για την κορυφαία, αυτοματοποιημένη και ρομποτική παραγωγή, την υψηλή παραγωγικότητα, την οικολογική συνείδηση και τον φιλικό προς το περιβάλλον παραγωγικό προσανατολισμό σύμφωνα με όλα τα ισχύοντα πιστοποιητικά, την βιώσιμη ενεργειακή ρύθμιση, την σύγχρονη ανάπτυξη προϊόντων και τις τεχνολογικές πληροφορίες, την υψηλότερη πιστοληπτική ικανότητα καθώς επίσης και για τα υψηλά εργασιακά και κοινωνικά πρότυπα για τους εργαζόμενους της, με επίκεντρο τον πελάτη προκειμένου να ικανοποιήσουν τις ανάγκες και τα θέλω του.

 

 

Program JUB Home Painter Vam olakšava izbor boja i tekstura za najtipičnije slučajeve.
Prilikom kupovine JUBIZOL fasadnog sistema, izrada obračunske simulacije za Vaš objekat je besplatna.
Kontakt: JUB d.o.o. Sarajevo, Vlakovo 1J, 71215 Blažuj; T: +387 33 69 22 45; E: jub@jub.ba