Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογίας JUB

Ίδρυση

Το Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογίας της JUB (συντομογραφία TRC JUB) ιδρύθηκε την 1η Ιανουαρίου 2008 κατά την αναδιοργάνωση της εταιρείας JUB. Αναπτύχθηκε από το ερευνητικό τμήμα στην εταιρεία JUB d.d. και σήμερα είναι μία από τις θυγατρικές εταιρείες του Ομίλου JUB υπό την αιγίδα της μητρικής εταιρείας JUB-H. Το κέντρο απασχολεί σήμερα 35 νεαρούς εμπειρογνώμονες σε θέματα φυσικών επιστημών, κυρίως στον τομέα της χημείας και των κατασκευών, από τεχνικούς και μηχανικούς μέχρι κατόχους Masters και Ph.D. 

Η αποστολή και οι δραστηριότητες

Η αποστολή του TRC JUB είναι η εξής: "Δημιουργούμε καινοτόμα προϊόντα εξοικονόμησης ενέργειας, φιλικά προς το περιβάλλον και φιλικά προς το χρήστη και τεχνολογίες για την προστασία, την ανακαίνιση και τη συντήρηση κτιρίων".

Τα βασικά καθήκοντα του κέντρου είναι η ανάπτυξη προϊόντων και τεχνολογιών αναφορικά με τις τελικές επιστρώσεις στις κατασκευές, καθώς και η εκπαίδευση και η επιμόρφωση σε αυτόν τον τομέα, για τις ανάγκες του Ομίλου JUB και των εξωτερικών συνεργατών του.
Στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του πρώτου ορόφου του κέντρου, βρίσκεται η Ακαδημία της JUB. Ένας εκπαιδευτικός χώρος δοκιμών και ένα demo σπίτι είναι διαθέσιμο για εκπαίδευση και επιμόρφωση, όπου μπορούμε να δείξουμε την πλήρη γκάμα των προϊόντων μας, καθώς και την σωστή τοποθέτηση και εφαρμογή των πιο εξελιγμένων λεπτομερειών κατασκευής.

Ενεργειακή απόδοση και καινοτομία

Το κτίριο είναι ενεργειακά αποδοτικό και καινοτόμο τόσο στο εσωτερικό του όσο και στο εξωτερικό. Στη νότια πρόσοψη του κτιρίου υπάρχει ένας χώρος δοκιμών για την μελέτη των επενδύσεων πρόσοψης, που είναι ένα μοναδικό εργαστήριο του είδους του για τη μελέτη συστημάτων θερμομόνωσης στην Ευρώπη. Ένα εξαιρετικά σημαντικό κεφάλαιο για το κέντρο είναι επίσης οι κλιματικοί θάλαμοι. Μας επιτρέπουν να ελέγξουμε τα χαρακτηριστικά εγκατάστασης των προϊόντων σε εντελώς τυχαία μικροκλιματικές συνθήκες, ανεξάρτητα από τις εξωτερικές συνθήκες. Ένα ιδιαίτερο αξιοθέατο του κέντρου είναι «το σπίτι μέσα σε ένα σπίτι», το αποκαλούμενο σπίτι επίδειξης σε μια περιστρεφόμενη βάση, η οποία εκτείνεται από το ισόγειο έως τον πρώτο όροφο. Χρησιμοποιείται για εκπαιδευτικούς σκοπούς και ως χώρος ανάπτυξης και ερευνητικής εργασίας στις σπουδές μας για προηγμένες τεχνικές λύσεις. Τα εργαστήρια χημικής ανάπτυξης καταλαμβάνουν σχεδόν το ήμισυ του κτιρίου. Τα μοντέρνα εργαστήρια, με εξοπλισμό  τελευταίας τεχνολογίας, επιτρέπουν γρήγορη και ποιοτική ανάπτυξη στον τομέα των χρωμάτων διασποράς εσωτερικών χώρων και προσόψεων, των επιστρώσεων για ξύλο και μέταλλο, των χρωστικών που εμείς παράγουμε, καθώς και της ανάπτυξης προϊόντων χρωματισμού και κονιαμάτων.

 

 

Program JUB Home Painter Vam olakšava izbor boja i tekstura za najtipičnije slučajeve.
Prilikom kupovine JUBIZOL fasadnog sistema, izrada obračunske simulacije za Vaš objekat je besplatna.
Kontakt: JUB d.o.o. Sarajevo, Vlakovo 1J, 71215 Blažuj; T: +387 33 69 22 45; E: jub@jub.ba