Περισσότερα από 10.000 αγαπημένα χρώματα JUPOL Gold

Οι χώροι, στους οποίους ζούμε, μπορούν να εμπλουτιστούν με χρώματα, να διαμορφωθούν αισθητικά και να προσαρμοστούν στις δικές μας επιθυμίες.

Είναι καλό να γνωρίζουμε κάποια πράγματα για τα χρώματα, ώστε να μην χαλάσουμε το περιβάλλον, στο οποίο ζούμε. Η εμπειρία των χρωμάτων εξαρτάται από διάφορους παράγοντες: τις αποχρώσεις του χρώματος, το μέγεθος της βαμμένης επιφάνειας, τον τύπο του φωτός και το πώς γενικά αισθανόμαστε.

ΑΠΟΧΡΩΣΗ

Τα χρώματα επηρεάζουν τη λειτουργία του μυαλού μας και τα συναισθήματά μας. Ας επικεντρωθούμε στα χρώματα, που δρουν επάνω μας ευεργετικά.

ΛΕΥΚΟ

Το χρώμα του φόντου, που κάνει το χώρο να δείχνει δροσερός και ευάερος.

ΚΙΤΡΙΝΟ

Λειτουργεί καλύτερα σε κουζίνες με τραπεζαρία, σε σαλόνια, σε χώρους εργασίας (μελέτης) και σε χώρους αναψυχής. Δεν είναι κατάλληλο για υπνοδωμάτια, ζωντανεύει το χώρο, τον φωτίζει και του προσθέτει ζεστασιά.

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Λειτουργεί καλύτερα σε κουζίνες με τραπεζαρία, σε σαλόνια, σε χώρους εργασίας (μελέτης) και σε χώρους αναψυχής. Δεν είναι κατάλληλο για υπνοδωμάτια, ζωντανεύει το χώρο, τον φωτίζει και του προσθέτει ζεστασιά.

ΚΟΚΚΙΝΟ

Πιο κατάλληλο για τραπεζαρίες, καθώς προάγει τη ζωντάνια και την κοινωνικότητα και αυξάνει την επιθυμία για φαγητό, χρησιμοποιείται επίσης συχνά σε εστιατόρια, αίθουσες παιχνιδιού, γυμναστήρια... Απλά ζωντανεύει, εμπλουτίζει τον χώρο, αλλά οπτικά τον μικραίνει. Δεν είναι κατάλληλο για υπνοδωμάτια, δωμάτια μελέτης, εργαστήρια, σχολικές αίθουσες, γραφεία, αίθουσες αναμονής νοσοκομείων …

ΜΩΒ

Το μωβ χρώμα είναι κατάλληλο για υπνοδωμάτια, μπάνια και χώρους, στους οποίους χαλαρώνουμε, διαλογιζόμαστε. Να χρησιμοποιείται για αξεσουάρ και μικρές επιφάνειες, καθώς φέρνει ηρεμία και ψυχική ισορροπία.

ΠΡΑΣΙΝΟ

Ιδανικό για σαλόνια και κρεβατοκάμαρες, χώρους εργασίας, στους οποίους η νευρικότητα και το άγχος είναι καθημερινό φαινόμενο, και όπου υπάρχει ένταση, καθώς ηρεμεί και δροσίζει. Δεν είναι κατάλληλο για γυμναστήρια και κρύους χώρους.

ΜΠΛΕ

Κατάλληλο για υπνοδωμάτια, μπάνια, ακόμη και για δωμάτια μελέτης… περισσότερο για δωμάτια, που προορίζονται για χαλάρωση. Δημιουργεί μια δροσερή και ευάερη ατμόσφαιρα. Δεν είναι κατάλληλο για τραπεζαρίες, χώρους ψυχαγωγίας, αναψυχής και για υπόγεια.

Βρείτε έμπνευση σε περισσότερες από 10.000 αποχρώσεις των αγαπημένων σας χρωμάτων JUPOL Gold

ΜΕΓΕΘΟΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ

Εάν επιλέξουμε μια απόχρωση με βάση τα μικρά φύλα του πίνακα χρωμάτων, το χρώμα στο μικρό φύλο φαίνεται ευχάριστο και μας αρέσει. Ωστόσο, όταν με αυτό το χρώμα βάφουμε έναν τοίχο, το σαλόνι ή ίσως την πρόσοψη, η απόχρωση αυτή μπορεί να γίνει αντιληπτή με διαφορετικό τρόπο.

Εάν επιλέξουμε μια έντονη / κορεσμένη απόχρωση, σε μια μεγάλη επιφάνεια θα λειτουργήσει ακόμη πιο έντονα. Εάν επιλέξουμε μια πολύ ανοιχτή απόχρωση, σε μια μεγάλη επιφάνεια θα φαίνεται ακόμη πιο ανοιχτή. Επομένως, συνιστάται πριν βάψετε, να ελέγχετε τις αποχρώσεις σε μια μεγαλύτερη επιφάνεια (τουλάχιστον 15x15 cm, ίσως και μεγαλύτερη).

ΤΥΠΟΣ ΦΩΤΟΣ

Πρέπει να λάβετε υπόψη ότι έχει μεγάλη επίδραση στο χρώμα το ίδιο το φως. Με την προσεκτική χρήση των χρωμάτων και του φωτός, μπορούμε να φωτίσουμε όλες τις σκοτεινές περιοχές του σπιτιού.

Σε ένα χώρο με καλό φυσικό ή τεχνητό φωτισμό, μπορούμε να επιλέξουμε και πιο ζωντανά ή σκούρα χρώματα. Ακόμα και σε μικρό χώρο με καλό φυσικό φωτισμό, μπορούμε με σιγουριά να συνδυάσουμε πιο σκούρες ή πιο ζωντανές αποχρώσεις, καθώς ο χώρος, λόγω της αφθονίας του φωτός, δεν θα φαίνεται περιορισμένος.

ΔΙΑΘΕΣΗ

Τα χρώματα έχουν δύναμη, διότι επηρεάζουν τη διάθεσή μας. Η προσωπική σχέση με τα χρώματα κάθε ατόμου εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως ο χαρακτήρας, η ηλικία, το φύλο, η διάθεση, η μόδα...

Η τρέχουσα διάθεσή μας παίζει μεγάλο ρόλο στην επιλογή του χρώματος και επομένως είναι καλό να επιλέγουμε την απόχρωση όταν είμαστε ήρεμοι και καλοδιάθετοι. Δεν είναι καλό να επιλέγουμε το  χρώμα όταν έχει φεγγάρι ή μια ημέρα που είμαστε κουρασμένοι, νευρικοί ή αγχωμένοι, διότι τέτοιες ημέρες αντιλαμβανόμαστε τα χρώματα διαφορετικά.

 

Τα χρώματα είναι ένα από τα πιο σημαντικά δομικά στοιχεία της διακόσμησης του χώρου, τόσο στον τομέα της αρχιτεκτονικής όσο και στον τομέα της διακόσμησης και έχουν μεγάλη επίδραση στους ανθρώπους. Στην επιλογή των τέλειων αποχρώσεων οδηγούν τόσο οι κανόνες της θεωρίας της τέχνης, όσο και η προσωπική εμπειρία κάθε μεμονωμένου χρήστη.

Κατά τη διακόσμηση ενός χώρου πρόκειται συνήθως για συνδυασμό επένδυσης δαπέδων, επίπλων, υφασμάτων και αξεσουάρ και όλα αυτά τα στοιχεία διαθέτουν το δικό τους τόνο χρώματος. Σε σύγκριση με τα έπιπλα, που διατίθενται στην αγορά σε περιορισμένες χρωματικές εκδόσεις, τη μεγαλύτερη ελευθερία στην επιλογή της τέλειας χρωματικής απόχρωσης επιτρέπουν οι τοίχοι. Τα χρώματα εσωτερικών τοίχων JUPOL Gold διατίθενται σε περισσότερες από 10.000 αποχρώσεις και σίγουρα θα βρείτε την πιο κατάλληλη και για το περιβάλλον σας! Οι αποχρώσεις καλύπτουν ολόκληρο το φάσμα του τροχού χρώματος, ποικίλλουν επίσης στη χρωματικότητα και οι τόνοι είναι δυνατοί σύμφωνα με τον πίνακα χρωμάτων JUB Favorite Feelings, τις κλίμακες χρωμάτων RAL και NCS, καθώς και με τα συμπυκνώματα DIPI.

Θέλετε έναν ειδικό να σας βοηθήσει να επιλέξετε τη σωστή απόχρωση; Στο JUB Design Studio μπορείτε να κάνετε κράτηση για εξατομικευμένες συμβουλές αρχιτέκτονα.

 

 

 

JUPOL Gold advanced

Υψηλής καλυπτικότητας χρώμα εσωτερικών τοίχων που πλένεται

Για έντονα επιβαρυμένους εσωτερικούς χώρους, όπου απαιτείται ανώτερη αισθητική εμφάνιση της βαμμένης επιφάνειας.

 

 

Program JUB Home Painter Vam olakšava izbor boja i tekstura za najtipičnije slučajeve.
Prilikom kupovine JUBIZOL fasadnog sistema, izrada obračunske simulacije za Vaš objekat je besplatna.
Kontakt: JUB d.o.o. Sarajevo, Vlakovo 1J, 71215 Blažuj; T: +387 33 69 22 45; E: jub@jub.ba