Απροσδόκητες ιδέες για βαφή τοίχων

Η αρχιτέκτονας Νίνα Στάινερ λέει ότι η αλλαγή των χρωμάτων των τοίχων είναι ένας από τους ευκολότερους και πιο οικονομικούς τρόπους για τη γρήγορη ανανέωση του σπιτιού. Το μόνο που χρειαζόμαστε για να βάψουμε τους τοίχους, είναι ένα ελεύθερο απόγευμα, ένα νάιλον προστατευτικό για να καλύψουμε τα έπιπλα, ένα ρολό βαφής, ένα πινέλο, χαρτοταινία και, φυσικά, ένα νέο χρώμα. Όσοι από εμάς παρακολουθούμε τακτικά τις τάσεις στον τομέα της εσωτερικής διακόσμησης, παρατηρούμε ότι οι τάσεις των χρωμάτων αλλάζουν πρακτικά από εποχή σε εποχή και ο ευκολότερος τρόπος για να τις ακολουθήσουμε, είναι να επιλέξουμε χρώματα τοίχου JUPOL Trend. Στη JUB έχει μόλις κυκλοφορήσει μια ανανεωμένη συλλογή χρωμάτων, η JUPOL Trend, η οποία διαθέτει 18 νέες έτοιμες αποχρώσεις της τελευταίας μόδας, καθώς και ανανεωμένη συσκευασία. Ένα δοχείο  είναι αρκετό για τη βαφή περίπου 20 m2 επιφάνειας τοίχου και το χρώμα φαίνεται πολύ όμορφο μετά από ήδη μία εφαρμογή. Οι σπιτικοί τεχνίτες θα χαρούν επίσης με το γεγονός ότι τα χρώματα JUPOL Trend είναι πλήρως έτοιμα για άμεση χρήση.

Όταν αποφασίζουμε για μια στυλάτη ανανέωση του σπιτιού, συνήθως θέλουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αλλαγή με όσο το δυνατόν λιγότερη προσπάθεια. Η βαφή ολόκληρου του χώρου μπορεί να ακούγεται σαν ένα ελαφρώς πιο απαιτητικό έργο, οπότε καλύτερα να προτιμήσουμε τη βαφή μικρότερων επιφανειών, αλλά δεν χρειάζεται να περιοριστούμε στη βαφή ενός μόνο τοίχου… Είναι καλύτερα να αφήσουμε τη φαντασία μας ελεύθερη ​​και να επιτρέψουμε στον εαυτό μας λίγη τόλμη. Για το σκοπό αυτό η Νίνα Στάινερ έχει ετοιμάσει μερικές εξτραβαγκάντ ιδέες, με τη βοήθεια των οποίων μπορείτε να βάψετε τους τοίχους μόνο μερικώς και έτσι να δώσετε στο χώρο νέα ζωή. Η Νίνα Στάινερ μοιράστηκε μαζί μας ένα μικρό μυστικό: για να υλοποιήσετε τις περισσότερες από τις ακόλουθες ιδέες, αρκεί ένα δοχείο μόνο της αγαπημένης σας απόχρωσης JUPOL Trend.

Σε ένα μεγαλύτερο κοινό χώρο διαβίωσης μπορούμε να διαχωρίσουμε τους μεμονωμένους λειτουργικούς χώρους με τη βοήθεια χρωμάτων τοίχων. Στην παρούσα φωτογραφία μπορούμε να δούμε πώς τονίζεται η γωνία εργασίας στο σαλόνι με έναν μπλε βαμμένο τοίχο.

Αντί για ολόκληρο τον τοίχο, μπορούμε να βάψουμε μόνο ένα μέρος του και έτσι να δημιουργήσουμε μια πραγματική καλλιτεχνική ζωγραφιά. Ο κίτρινος κύκλος της φωτογραφίας θυμίζει τον ήλιο και φέρνει ζωντάνια στην κρεβατοκάμαρα.

Οι πολύ μεγάλες επιφάνειες με σκούρα χρώματα βαρύνουν τον χώρο και οπτικά τον μικραίνουν.  Εάν εξακολουθείτε να θέλετε πιο σκούρα χρώματα στον χώρο, μπορείτε να επιλέξετε ένα ριγέ σχέδιο. Οι γραμμές διαφορετικού πάχους σπάνε τη μονοτονία, ενώ είναι σημαντικό να θυμάστε τον κανόνα ότι οι κάθετες γραμμές οπτικά ψηλώνουν και περιορίζουν τον χώρο, ενώ οι οριζόντιες γραμμές τον χαμηλώνουν και φαρδαίνουν.

Ο χώρος με εξοπλισμό ουδέτερης αισθητικής μπορεί να αλλάξει φαινομενικά εντελώς με φρέσκα χρώματα τοίχου. Ο συνδυασμός ροζ και πορτοκαλί τοίχων σε μια σκανδιναβική τραπεζαρία προσθέτει παιχνιδιάρικη και ζεστή ατμόσφαιρα.

Το τμήμα του τοίχου που είναι πιο εκτεθειμένο στη φθορά, πρέπει να είναι βαμμένο με πιο σκούρο χρώμα, στο οποίο είναι λιγότερο ορατές οι μικρές γρατσουνιές και οι ακαθαρσίες. Το λανθασμένο φινίρισμα της χρωματικής γραμμής δίνει έμφαση στον επαναστατικό χαρακτήρα του χώρου.

Τα έντονα χρώματα σε μεγάλες ποσότητες μπορούν να είναι πολύ κυρίαρχα και κουραστικά για τα μάτια. Επομένως, στο σπίτι προτιμούμε να τα εφαρμόζουμε σε μικρότερες ποσότητες και να βάφουμε με αυτά μόνο τμήματα των τοίχων. Για να εξασφαλίσουμε την ενότητα του χώρου, επιλέγουμε αποχρώσεις, που είναι συμβατές με τα στοιχεία των επίπλων.

Το χρώμα σε επιφάνειες με διαφορετικές υφές λάμπει με εντελώς διαφορετικό φως. Για ένα απροσδόκητο αποτέλεσμα, βάφουμε έναν ομαλό τοίχο και έναν τοίχο από τούβλα με την ίδια χρωματική απόχρωση, ενώ για ξύλινα πατώματα συνδυάζουμε χρώμα ξύλου με καλυπτικότητα JUBIN Decor universal της αντίστοιχης απόχρωσης.

Κατά τον σχεδιασμό των χώρων, συχνά ξεχνάμε την οροφή. Γιατί να μην παίξετε με ένα ενδιαφέρον χρώμα ή έναν συνδυασμό πολλών αποχρώσεων σε αυτό?

Στους πιο ζωηρούς χρωματικούς τόνους, ακόμη και μικρότερες χρωματικές επιφάνειες, όπως η γραμμή χρώματος που ακολουθεί τη γραμμή της πόρτας, έχουν μεγάλο αποτέλεσμα!

Όταν στην οικογένεια δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε για τη χρήση ενός μόνο χρώματος, μπορούμε να επιλέξουμε έναν συνδυασμό πολλών συμβατών αποχρώσεων.

Περισσότερα ενδιαφέροντα άρθρα της αρχιτέκτονα Νίνα Στάινερ θα βρείτε στο blog της Kitchy World.

 

 

 

 

 

 

Program JUB Home Painter Vam olakšava izbor boja i tekstura za najtipičnije slučajeve.
Prilikom kupovine JUBIZOL fasadnog sistema, izrada obračunske simulacije za Vaš objekat je besplatna.
Kontakt: JUB d.o.o. Sarajevo, Vlakovo 1J, 71215 Blažuj; T: +387 33 69 22 45; E: jub@jub.ba